124sold.gr
     Αρχική
         Forum
          Είσοδος

124sold.gr forum > Ειδικά Θέματα > Επιστήμες > Υγεία & Ιατρική Επείγοντα περιστατικά

Υγεία & Ιατρική Συζητήσεις, απορίες, νέα και ειδήσεις από τον χώρο της ιατρικής.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-11-06, 14:57   #1
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Επείγοντα περιστατικά

Επείγοντα περιστατικά δηλητηρίασης

Η δηλητηρίαση μπορεί να είναι έκδηλη αλλά μπορεί και όχι. Ορισμένες φορές, η πηγή μιας δηλητηρίασης μπορεί να εντοπιστεί εύκολα – από ένα μπουκάλι φαρμάκου, για παράδειγμα. Αν υποπτεύεστε το ενδεχόμενο μιας δηλητηρίασης, παρατηρήστε αυτά τα σημάδια:

Κάψιμο ή κοκκίνισμα γύρω από το στόμα και τα χείλη. Αυτό μπορεί να προκληθεί κατά την κατάποση ορισμένων δηλητηριωδών ουσιών.
Αναπνοή που μυρίζει χημικά – ίσως βενζίνη ή διαλυτικό μπογιάς.
Καψίματα, λεκέδες και οσμές πάνω στο ίδιο το άτομο, στα ρούχα του, στα έπιπλα, στα χαλιά ή σε άλλα αντικείμενα τριγύρω.

Εμετός, δύσπνοια, νύστα, σύγχυση ή άλλα απρόσμενα συμπτώματα.
Πολλές άλλες καταστάσεις προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με τη δηλητηρίαση, όπως οι κρίσεις, η αλκοολική μέθη, το εγκεφαλικό και η αντίδραση στην ινσουλίνη. Αν δεν παρατηρείτε καμία ένδειξη δηλητηρίασης, μη χορηγήσετε θεραπεία, αλλά καλέστε αμέσως βοήθεια. Στο μεταξύ, τοποθετήστε τον ασθενή σε μια άνετη θέση. Ακολουθήστε τη θεραπεία σοκ.

Επείγουσα θεραπεία

Αν πιστεύετε ότι κάποιος έχει δηλητηριαστεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Ορισμένα προϊόντα έχουν ετικέτες με οδηγίες σε περίπτωση δηλητηρίασης. Ακολουθήστε τις οδηγίες.
Αν το άτομο είναι ανήσυχο, δώστε του να πιει ένα ποτήρι νερό ή γάλα. Το υγρό θα μειώσει το ρυθμό με τον οποίο το δηλητήριο απορροφάται από τον οργανισμό. Αν όμως το άτομο είναι αδύναμο, έχει πέσει σε λήθαργο, είναι αναίσθητο ή έχει κρίσεις, μην του δώσετε τίποτα από το στόμα.
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ήπιες ή αν δεν υπάρχουν οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος, καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Έχετε το νούμερο πάντα δίπλα στο τηλέφωνο. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον αριθμό καλέστε το 166.
Ορισμένα δηλητήρια πρέπει να αποβάλλονται με εμετό, ενώ άλλα όχι. Αν δε γνωρίζετε την ουσία που κατάπιε ο ασθενής, μην προκαλέσετε εμετό. Γενικά δεν πρέπει να προκαλείτε εμετό, εκτός κι αν σας το πουν από το Κέντρο Δηλητηριάσεων ή ο γιατρός.

Αν σας πουν να προκαλέσετε εμετό στον ασθενή, μπορείτε να αγγίξετε το πίσω μέρος του λαιμού του για να προκληθεί εμετός. Άλλη εναλλακτική λύση είναι να δώσετε στον ασθενή να πιει ένα ποτήρι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι μουστάρδας σε σκόνη και 3 κουταλάκια αλάτι.

Αφού κάνει εμετό ο ασθενής, δώστε το να πιει ένα ποτήρι νερό ή γάλα.
Αν το δηλητήριο έχει χυθεί και στα ρούχα, στο δέρμα ή τα μάτια του, βγάλτε του τα ρούχα και ξεπλύνετε καλά το δέρμα ή τα μάτια με δροσερό ή χλιαρό νερό για 20 λεπτά ενώ σπεύσατε για ιατρική βοήθεια.
Καλέστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Αν γνωρίζετε το δηλητήριο, πάρτε μαζί σας το δοχείο. Αν δε γνωρίζετε το δηλητήριο και ο ασθενής έχει κάνει εμετό, πάρτε μαζί σας ένα δείγμα του εμετού για ανάλυση.

Υπέρμετρη λήψη φαρμάκων

Πολλά φάρμακα μπορεί να είναι συγχρόνως και δηλητήρια. Η υπερβολική δόση ενός φαινομενικά αβλαβούς φαρμάκου, όπως τα συνηθισμένα παυσίπονα ασπιρίνη και ακεταμινοφένη, κοστίζουν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο. Πολλά φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή είναι επικίνδυνα αν ληφθούν σε μεγάλες δόσεις, ειδικά από ένα παιδί ή έναν ηλικιωμένο. Τα πιο επικίνδυνα φάρμακα είναι τα υπνωτικά, τα αντιισταμινικά και τα συμπληρώματα βιταμινών.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 14:59   #2
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Κατάσταση ΣΟΚ / Θεραπεία για ΣΟΚ
Το Σοκ μπορεί να προκληθεί από ένα τραύμα, από τη ζέστη, από μια αλλεργική αντίδραση, μια σοβαρή μόλυνση, μια δηλητηρίαση ή άλλες αιτίες. Τα συμπτώματα του σοκ είναι διάφορα:
Το δέρμα μπορεί να γίνει χλομό ή γκρίζο. Είναι δροσερό και ιδρωμένο.
Ο σφυγμός είναι αδύναμος και γρήγορος και η αναπνοή αργή. Η πίεση του αίματος μειώνεται.
Τα μάτια χάνουν την λάμψη τους και μοιάζουν να κοιτούν επίμονα. Μερικές φορές διαστέλλονται και οι κόρες.
Το άτομο μπορεί να έχει τις αισθήσεις του ή να είναι αναίσθητο. Αν έχει τις αισθήσεις του, μπορεί να έχει λιποθυμική τάση ή να νιώθει αδυναμία ή σύγχυση. Το σοκ πολλές φορές κάνει κάποιον υπερβολικά ανήσυχο και αγχώδη.
Ακόμα κι αν το άτομο μοιάζει φυσιολογικό, ύστερα από τραυματισμό, πρέπει να πάρετε προφυλάξεις και να ακολουθήσετε την αντίστοιχη θεραπεία που ακολουθεί.:

1) Ξαπλώστε το άτομο ανάσκελα και τοποθετήστε τα πόδια του ψηλότερα από το κεφάλι. Μην το αφήνετε να κάνει άσκοπες κινήσεις. Παρατηρήστε αν υπάρχουν τα συμπτώματα που του προκάλεσαν το σοκ.
2) Κρατήστε το άτομο ζεστό και άνετο. Χαλαρώστε τα ρούχα του και σκεπάστε το με μια κουβέρτα. Μην του δώσετε να πιει τίποτα.
3) Αν το άτομο κάνει εμετό ή αιμορραγεί από το στόμα, γυρίστε το στο πλάι για να μην πνιγεί.
4) Φροντίστε κατάλληλα τα τραύματα του. Ανάλογα με την συγκεκριμένη περίπτωση.
5) Καλέστε αμέσως ασθενοφόρο.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 15:00   #3
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Δαγκώμα απο ζώo

Τα περισσότερα δαγκώματα προέρχονται από κατοικίδια ζώα. Οι σκύλοι είναι πιθανότερο να δαγκώσουν από ότι οι γάτες. Ωστόσο, το δάγκωμα της γάτας είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μόλυνση. Η καλύτερη φροντίδα είναι η πρόληψη.

Φροντίδα

Αν το δάγκωμα απλώς γρατσουνίσει το δέρμα, κάντε ότι θα κάνατε και σε μια μικρή πληγή. Πλύνετε την πληγή καλά με σαπούνι και νερό. Απλώστε μια αντιβιοτική κρέμα για να προλάβετε τη μόλυνση και καλύψτε τη με έναν καθαρό επίδεσμο.
Θυμηθείτε αν έχετε κάνει αντιτετανικό εμβόλιο τα τελευταία 5 χρόνια. Αν δεν έχετε κάνει, πρέπει να το επαναλάβετε σε περίπτωση που δεχτείτε κάποιο δάγκωμα.
Αναφέρετε το ύποπτο δάγκωμα στο γιατρό σας.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σχετικά με τον εμβολιασμό των κατοικίδιων σας.

Ιατρική βοήθεια

Αν το δάγκωμα είναι μεγάλο ή αν το δέρμα σκιστεί πολύ, πιέστε το τραύμα για να σταματήσετε την αιμορραγία και καλέστε γιατρό. Αν δεν έχετε κάνει πρόσφατα αντιτετανικό εμβόλιο, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Παρακολουθήστε την πορεία του τραύματος για τυχόν σημάδια μόλυνσης. Αν παρατηρήσετε πρήξιμο, κοκκίνισμα γύρω από την πληγή, πύων ή πόνο, ενημερώστε το γιατρό σας.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 15:03   #4
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Δαγκώματα και τσιμπήματα εντόμων

Ορισμένα δαγκώματα ή τσιμπήματα προκαλούν λίγο περισσότερο φαγούρα ή πόνο και ελαφρύ πρήξιμο που εξαφανίζεται μέσα σε μία με δύο μέρες. Ωστόσο, το 15% του πληθυσμού έχει αλλεργία στο δηλητήριο των εντόμων. Πρόβλημα αποτελούν συνήθως οι μέλισσες, οι σφήκες και τα μεγάλα μυρμήγκια. Επίσης προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν και τα κουνούπια, τα τσιμπούρια, οι μύγες που τσιμπούν και ορισμένες αράχνες, αλλά συνήθως η αλλεργική αντίδραση από αυτά είναι αλαφριά.
Τα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης εμφανίζονται συνήθως μέσα σε μερικά λεπτά από τη στιγμή του τσιμπήματος ή του δαγκώματος. Ορισμένα όμως κάνουν ώρες ή μέρες να εμφανιστούν. Αν είστε ευαίσθητοι στο δηλητήριο εντόμων, σίγουρα θα παρουσιάσετε φαγούρα στα μάτια, πόνο και έντονη φαγούρα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος.
Οι πιο έντονες αντιδράσεις μπορεί να είναι θανατηφόρες. Αν είστε υπερβολικά ευαίσθητοι, μπορεί να παρουσιάσετε έντονη φαγούρα, έντονο πρήξιμο στα μάτια, τα χείλη ή το εσωτερικό του λαιμού. Το πρήξιμο του λαιμού θα προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή. Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί επίσης να συνοδεύεται και από ζαλάδα, σύγχυση, δυνατούς πόνους στην κοιλιά, ναυτία, εμετό ή λιποθυμία.

Ιατρική βοήθεια

Αν η αντίδρασή σας στο δάγκωμα ενός εντόμου είναι σοβαρή – δύσπνοια, πρήξιμο της γλώσσας, φαγούρα, καλέστε αμέσως το γιατρό ή πηγαίνετε στο νοσοκομείο.
Οι πιο έντονες αλλεργικές αντιδράσεις στο τσίμπημα μέλισσας μπορεί να είναι θανατηφόρες. Αν έπειτα από ένα τσίμπημα παρατηρήσετε οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα, πρήξιμο των χειλιών ή του λαιμού, λιποθυμία, σύγχυση, ταχυπαλμία ή φαγούρα, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Οι λιγότερο έντονες αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν αυτά τα συμπτώματα, επισκεφτείτε το γιατρό σας.
Ο γιατρός μπορεί να σας πει να κάνετε κάποιες ενέσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απευαισθητοποιηθεί στο δηλητήριο των εντόμων και να σας δώσει αντιισταμινικά δισκία και μια σύριγγα με επινεφρίνη (αδρεναλίνη). Να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης του φαρμάκου.

Μέτρα προστασίας

Όταν περπατάτε σε δάση ή σε περιοχές με βλάστηση, να φοράτε παπούτσια, μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικο πουκάμισο. Καλό είναι να ακολουθείτε τα μονοπάτια και να μην περιπλανιέστε μέσα στη βλάστηση.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 16:10   #5
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Τραυματισμός στο μάτι, γενικά

Οι τραυματισμοί των ματιών είναι πολύ συνηθισμένοι και ορισμένοι αρκετά σοβαροί. Ευτυχώς, μπορείτε να προλάβετε τους περισσότερους από αυτούς ακολουθώντας κάποια βασικά βήματα.
Εκδορά του κερατοειδούς
Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί των ματιών έχουν σχέση με τον κερατοειδή χιτώνα, τη διαφανή, προστατευτική μεμβράνη μπροστά από το μάτι. Ο κερατοειδής χιτώνας μπορεί να γδαρθεί ή να κοπεί, αν έρθει σε επαφή με έναν κόκκο σκόνης, βρομιάς, άμμου, με σκλήθρα από ξύλο, με κόκκους μετάλλου ή ακόμα και με την άκρη ενός φύλλου χαρτιού. Συνήθως η γρατσουνιά είναι επιφανειακή και ονομάζεται εκδορά του κερατοειδούς. Ορισμένα γδαρσίματα του κερατοειδούς μολύνονται και καταλήγουν σε πληγή, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.
Γδάρσιμο του κερατοειδούς χιτώνα μπορεί να προκληθεί από διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Τέτοιες δραστηριότητες είναι τα σπορ, οι επισκευές στο σπίτι, ή το παιχνίδι με ένα παιδί που μπορεί να σας γρατσουνίσει κατά λάθος με το νύχι του. Άλλοι συνηθισμένοι τραυματισμού του κερατοειδούς προκαλούνται αν εκτιναχτούν χημικές ουσίες στο μάτι από αντιψυκτικό ή απορρυπαντικό.
Επειδή ο κερατοειδής χιτώνας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, μια γρατσουνιά μπορεί να προκαλέσει αρκετό πόνο. Αν γδαρθεί ο κερατοειδής χιτώνας, θα νιώσετε σαν να έχει μπει στο μάτι σας σκόνη. Σημάδια που δείχνουν ότι ο κερατοειδής χιτώνας έχει γδαρθεί είναι τα δάκρυα, η θολή όραση, η ευαισθησία ή το κοκκίνισμα.

Φροντίδα

Σε περίπτωση τραυματισμού, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Αυτά που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι:
Ξεπλύνετε το μάτι σας με χλιαρό νερό. Με το νερό μπορεί να απομακρυνθεί το ξένο σώμα που προκαλεί την ενόχληση.
Ανοιγοκλείστε το μάτι πολλές φορές. Με αυτή την κίνηση μπορεί να απομακρυνθούν οι μικροί κόκκοι σκόνης.
Τραβήξτε ελαφρά το επάνω βλέφαρο προς τα κάτω. Οι βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου μπορεί να παρασύρουν το ξένο σώμα από την επιφάνεια που βρίσκεται κάτω από το επάνω βλέφαρο.

Προσοχή

Αν το γδάρσιμο προκλήθηκε από ένα ξένο σώμα στο μάτι
Μη βάλετε επίδεσμο ή πάγο στο μάτι. Αν εισχωρήσει ένα ξένο σώμα μέσα στο μάτι – κάτι τέτοιο συνήθως γίνεται όταν τροχίζουμε μέταλλα – μην ασκήσετε πίεση στο βολβό.
Μην τρίβετε το μάτι σας. Μπορεί να επιδεινώσετε τον τραυματισμό του κερατοειδούς.
Το μάτι άλλου ατόμου
Μην τρίβετε το μάτι. Πριν το εξετάσετε, πλύνετε τα χέρια σας. Βάλτε το άτομο να καθίσει σε χώρο που να φωτίζεται επαρκώς.
Εντοπίστε το αντικείμενο. Εξετάστε το μάτι τραβώντας απαλά το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω, ενώ το άτομο κοιτάζει προς τα πάνω. Κάντε το ίδιο αντιστρέφοντας τη διαδικασία με το επάνω βλέφαρο. Αν διαπιστώσετε ότι το ξένο αντικείμενο βρίσκεται στο βολβό, καλύψτε το μάτι με αποστειρωμένο επίδεσμο ή καθαρό πανί. Μην επιχειρήσετε να απομακρύνετε το αντικείμενο.
Αν το αντικείμενο είναι μεγάλο και το άτομο δυσκολεύεται να κλείσει το μάτι του, καλύψτε το με ένα χάρτινο κάλυμμα στερεώνοντας το στο πρόσωπο και στο μέτωπο. Ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
Αν το αντικείμενο επιπλέει στη δακρυϊκή μεμβράνη ή στην επιφάνεια του ματιού, μπορείτε να το αφαιρέσετε με το χέρι ή ξεπλένοντας το μάτι με νερό. Κρατήστε το επάνω ή το κάτω βλέφαρο ανοιχτό με ένα υγρό βαμβάκι ή με τη γωνία ενός καθαρού πανιού αφαιρέστε το αντικείμενο αγγίζοντάς το ελαφρά. Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το αντικείμενο, καλύψτε και τα δύο μάτια με μαλακό πανί και ζητήστε

ιατρική βοήθεια.

Αφού αφαιρέσετε το αντικείμενο, ξεπλύνετε το μάτι με ειδικό διάλυμα ή νερό.
Αν ο πόνος, τα προβλήματα όρασης και το κοκκίνισμα δεν υποχωρούν, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Προφυλάξεις

Να φοράτε γυαλιά κάθε φορά που χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες, ηλεκτρικά εργαλεία και εργαλεία χειρός. Πολλοί από τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς ματιών προκαλούνται σε άτομα που χρησιμοποιούν σφυριά. Επίσης, πρέπει να φοράτε και προστατευτικό κράνος.
Να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, αμμωνία και καθαριστικά υγρά. Όταν χρησιμοποιείτε σπρέι, κατευθύνετε το στόμιο μακριά από τα μάτια σας. Φυλάσσετε τις χημικές ουσίες σε μέρη που δε φτάνουν τα παιδιά.
Να επιτηρείτε τα παιδιά την ώρα που παίζουν. Μην τους παίρνετε παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα μάτια, όπως όπλα, πλαστικά ξίφη ή σφεντόνες που εκτοξεύουν βέλη. Μη δίνετε στα παιδιά πυροτεχνήματα.
Μη σκύβετε πάνω από την μπαταρία του αυτοκινήτου την ώρα που συνδέετε καλώδια.
Να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού όταν βάζετε και βγάζετε φακούς επαφής. Επίσης, παρατηρήστε αν πονάτε ή αν τα μάτια σας κοκκινίζουν την ώρα που φοράτε φακούς επαφής.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 16:12   #6
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Θλάση

Ένας μυς διαστρέφεται ή `τραβιέται` όταν τεντώνεται πολύ ή απότομα. Μια απότομη πτώση ή η άρση βάρους με λάθος στάση μπορεί να προκαλέσουν θλάση.
Ανάλογα με τη σοβαρότητα του, μια θλάση χαρακτηρίζεται ως:
Ήπια: Προκαλεί πόνο και ακαμψία κατά την κίνηση και διαρκεί μερικές μέρες.
Μέτρια: Προκαλεί μικρές μυϊκές ρήξεις και πιο εκτεταμένο πόνο, πρήξιμο και μώλωπες. Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 εβδομάδες.
Έντονη: ο μυς σκίζεται ή παθαίνει ρήξη. μπορεί να προκληθεί σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, πρήξιμο και μώλωπας γύρω από το μυ. Απαιτείται αμέσως ιατρική βοήθεια.

Φροντίδα

Μην τοποθετείτε τίποτα θερμό στο τραυματισμένο σημείο όσο είναι ακόμα πρησμένο.
Αποφύγετε τη δραστηριότητα που προκάλεσε το διάστρεμμα μέχρι να αναρρώσει ο μυς.
Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα παυσίπονα. Μη χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό, γιατί η ασπιρίνη μπορεί να επιδεινώσει μια πιθανή εσωτερική αιμορραγία. Μη δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά.

Ιατρική βοήθεια

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν το σημείο του τραυματισμού πρηστεί γρήγορα και πονά υπερβολικά. Καλέστε το γιατρό αν ο πόνος, το πρήξιμο και η ακαμψία δε βελτιωθούν μέσα σε 2 ή 3 ημέρες ή αν υποπτεύεστε ρήξη μυός ή οστού.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 16:18   #7
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Θλάση μυών

Ένας μυς διαστρέφεται ή `τραβιέται` όταν τεντώνεται πολύ ή απότομα. Μια απότομη πτώση ή η άρση βάρους με λάθος στάση μπορεί να προκαλέσουν θλάση.
Ανάλογα με τη σοβαρότητα του, μια θλάση χαρακτηρίζεται ως:

Ήπια: Προκαλεί πόνο και ακαμψία κατά την κίνηση και διαρκεί μερικές μέρες.
Μέτρια: Προκαλεί μικρές μυϊκές ρήξεις και πιο εκτεταμένο πόνο, πρήξιμο και μώλωπες. Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 εβδομάδες.

Έντονη: ο μυς σκίζεται ή παθαίνει ρήξη. μπορεί να προκληθεί σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, πρήξιμο και μώλωπας γύρω από το μυ. Απαιτείται αμέσως ιατρική βοήθεια.

Φροντίδα

Μην τοποθετείτε τίποτα θερμό στο τραυματισμένο σημείο όσο είναι ακόμα πρησμένο.
Αποφύγετε τη δραστηριότητα που προκάλεσε το διάστρεμμα μέχρι να αναρρώσει ο μυς.
Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα παυσίπονα. Μη χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη τις πρώτες ώρες μετά τον τραυματισμό, γιατί η ασπιρίνη μπορεί να επιδεινώσει μια πιθανή εσωτερική αιμορραγία. Μη δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά.

Ιατρική βοήθεια

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν το σημείο του τραυματισμού πρηστεί γρήγορα και πονά υπερβολικά. Καλέστε το γιατρό αν ο πόνος, το πρήξιμο και η ακαμψία δε βελτιωθούν μέσα σε 2 ή 3 ημέρες ή αν υποπτεύεστε ρήξη μυός ή οστού.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 16:19   #8
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Αιμορραγία της μύτης

Οι ρινορραγίες είναι συχνό φαινόμενο. Συνήθως αποτελούν απλώς ενόχληση και όχι πραγματικό ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να είναι και τα δύο. Πως ξεκινούν πως μπορούν να σταματήσουν;
Στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικους, οι ρινορραγίες μπορεί να ξεκινούν από τη διαφραγματική μεμβράνη καθώς επίσης και βαθύτερα, από το εσωτερικό της μύτης. Αυτή η μορφή ρινορραγίας είναι σπανιότερη. Μπορεί να προκαλείται από εκατοντάδες αρτηρίες ή υπέρταση. Αυτές οι ρινορραγίες ξεκινούν απότομα και συχνά είναι δύσκολο να σταματήσουν. Απαιτείται η βοήθεια ειδικού.

Φροντίδα

Καθίστε ή σταθείτε όρθιοι. Όντας όρθιοι, μειώνετε την πίεση στις φλέβες της μύτης. Έτσι υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η αιμορραγία.
Κλείστε τη μύτη σας με τα δάχτυλα και αναπνέετε από το στόμα. Κρατήστε τη για 5 με 10 λεπτά. Έτσι, ασκείται πίεση στο σημείο της αιμορραγίας μέσα στη ρινική διαφραγματική μεμβράνη και σταματά η ροή του αίματος.

Μη βάλετε πάγο στη μύτη. Δε θα προσφέρει τίποτα. Το κρύο σφίγγει απλώς τα αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια της μύτης και δεν εισχωρεί αρκετά βαθιά για να σταματήσει η αιμορραγία.

Για να προλάβετε την αιμορραγία αυξήστε την υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι. Ένας υγραντήρας θα διατηρήσει τις ρινικές μεμβράνες υγρές. Μπορείτε επίσης να λιπάνετε τη μύτη με βαζελίνη ή άλλες ειδικές αλοιφές.
Για να προλάβετε μια επιπλέον αιμορραγία αφού σταματήσει η πρώτη, μη σκαλίζετε και μη φυσάτε τη μύτη σας για μερικές ώρες και μη σκύβετε. Κρατάτε το κεφάλι ψηλότερα από το ύψος της καρδιάς.
Αν αρχίσετε να αιμορραγείτε ξανά ρουφήξτε δυνατά τη μύτη σας για να την καθαρίσετε από τους θρόμβους αίματος και ψεκάστε και στα δύο ρουθούνια ένα ρινικό σπρέι. Κλείστε ξανά τη μύτη με τα δάχτυλα και καλέστε το γιατρό.

Ιατρική βοήθεια

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν:
Η αιμορραγία διαρκέσει πάνω από 15 με 30 λεπτά.
Νιώθετε αδυναμία ή λιποθυμία ως αποτέλεσμα της απώλειας αίματος.
Η αιμορραγία είναι ξαφνική ή η απώλεια αίματος μεγάλη.
Νιώθετε το αίμα να κατεβαίνει στο λαιμό.
Αν έχετε συχνές ρινορραγίας, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ίσως χρειαστεί να καυτηριάσει το αιμοφόρο αγγείο που προκαλεί την αιμορραγία. Ο καυτηριασμός είναι μια τεχνική κατά την οποία ο γιατρός καίει το αιμοφόρο αγγείο με ηλεκτρικό ρεύμα, νιτρικό άργυρο ή λέιζερ.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-06, 20:19   #9
Greek-Phonecards
Καθημερινός Θαμώνας
 
Το avatar του χρήστη Greek-Phonecards
 
Εγγραφή: 01-10-2006
Περιοχή: Ντύσσελντορφ / Γερμανίας
Ηλικία: 45
Μηνύματα: 1.280
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Greek-Phonecards
Νά σαι καλά BettyBoop για τις συμβουλές και τις σημαντικές καταχωρήσεις σου.

Είναι πολύ χρήσιμες.
Ο χρήστης Greek-Phonecards δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-06, 01:41   #10
d33theo
Καθημερινός Θαμώνας
 
Το avatar του χρήστη d33theo
 
Εγγραφή: 27-10-2006
Μηνύματα: 1.844
Αιμορραγία της μύτης

Οι ρινορραγίες είναι συχνό φαινόμενο. Συνήθως αποτελούν απλώς ενόχληση και όχι πραγματικό ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να είναι και τα δύο. Πως ξεκινούν πως μπορούν να σταματήσουν;
Στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικους, οι ρινορραγίες μπορεί να ξεκινούν από τη διαφραγματική μεμβράνη καθώς επίσης και βαθύτερα, από το εσωτερικό της μύτης. Αυτή η μορφή ρινορραγίας είναι σπανιότερη. Μπορεί να προκαλείται από εκατοντάδες αρτηρίες ή υπέρταση. Αυτές οι ρινορραγίες ξεκινούν απότομα και συχνά είναι δύσκολο να σταματήσουν. Απαιτείται η βοήθεια ειδικού.

Φροντίδα

Καθίστε ή σταθείτε όρθιοι. Όντας όρθιοι, μειώνετε την πίεση στις φλέβες της μύτης. Έτσι υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η αιμορραγία.
Κλείστε τη μύτη σας με τα δάχτυλα και αναπνέετε από το στόμα. Κρατήστε τη για 5 με 10 λεπτά. Έτσι, ασκείται πίεση στο σημείο της αιμορραγίας μέσα στη ρινική διαφραγματική μεμβράνη και σταματά η ροή του αίματος.

Μη βάλετε πάγο στη μύτη. Δε θα προσφέρει τίποτα. Το κρύο σφίγγει απλώς τα αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια της μύτης και δεν εισχωρεί αρκετά βαθιά για να σταματήσει η αιμορραγία.

Για να προλάβετε την αιμορραγία αυξήστε την υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι. Ένας υγραντήρας θα διατηρήσει τις ρινικές μεμβράνες υγρές. Μπορείτε επίσης να λιπάνετε τη μύτη με βαζελίνη ή άλλες ειδικές αλοιφές.
Για να προλάβετε μια επιπλέον αιμορραγία αφού σταματήσει η πρώτη, μη σκαλίζετε και μη φυσάτε τη μύτη σας για μερικές ώρες και μη σκύβετε. Κρατάτε το κεφάλι ψηλότερα από το ύψος της καρδιάς.
Αν αρχίσετε να αιμορραγείτε ξανά ρουφήξτε δυνατά τη μύτη σας για να την καθαρίσετε από τους θρόμβους αίματος και ψεκάστε και στα δύο ρουθούνια ένα ρινικό σπρέι. Κλείστε ξανά τη μύτη με τα δάχτυλα και καλέστε το γιατρό.

Ιατρική βοήθεια

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν:
Η αιμορραγία διαρκέσει πάνω από 15 με 30 λεπτά.
Νιώθετε αδυναμία ή λιποθυμία ως αποτέλεσμα της απώλειας αίματος.
Η αιμορραγία είναι ξαφνική ή η απώλεια αίματος μεγάλη.
Νιώθετε το αίμα να κατεβαίνει στο λαιμό.
Αν έχετε συχνές ρινορραγίας, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ίσως χρειαστεί να καυτηριάσει το αιμοφόρο αγγείο που προκαλεί την αιμορραγία. Ο καυτηριασμός είναι μια τεχνική κατά την οποία ο γιατρός καίει το αιμοφόρο αγγείο με ηλεκτρικό ρεύμα, νιτρικό άργυρο ή λέιζερ.
Πρέπει νάχεις σχέση με την Ιατρικη ή θάσαι Οδηγός-Πρώσκοπος !
Πάντως σε Ευχαριστώ για τις γνώσεις
Ο χρήστης d33theo δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-06, 02:01   #11
FAERY
Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη FAERY
 
Εγγραφή: 19-09-2006
Περιοχή: Διαδίκτυο
Ηλικία: 47
Μηνύματα: 2.207
Εξαιρετική η Μπέτυ μας!

Κοιτάξτε να τα διαβάσετε ώστε να μη μας πείτε πως δεν τα ξέρατε!

Εμείς θεωρούμε ότι τα ξέρετε πλέον!

Βρε Μπέτυ βάλε στα τσιμπήματα ότι περνάει και με γλυκό συκαλάκι...έτσι ώστε όταν βρεθούμε να κανονίσω να με τσιμπήσει καμιά μελισσούλα...
Ο χρήστης FAERY δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-06, 10:04   #12
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Πρέπει νάχεις σχέση με την Ιατρικη ή θάσαι Οδηγός-Πρώσκοπος !
Πάντως σε Ευχαριστώ για τις γνώσεις
Τίποτε απ'όλα αυτά,απλώς είμαι μανούλα.....
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-06, 10:06   #13
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Εξαιρετική η Μπέτυ μας!

Κοιτάξτε να τα διαβάσετε ώστε να μη μας πείτε πως δεν τα ξέρατε!

Εμείς θεωρούμε ότι τα ξέρετε πλέον!

Βρε Μπέτυ βάλε στα τσιμπήματα ότι περνάει και με γλυκό συκαλάκι...έτσι ώστε όταν βρεθούμε να κανονίσω να με τσιμπήσει καμιά μελισσούλα...
Εσύ πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα Δαγκώματα και τσιμπήματα εντόμων ,
γιατί εσύ είσαι επικίνδυνη με την αγάπη σου με το συκαλάκι.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-06, 10:11   #14
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Εγκαύματα: διάγνωση & αντιμετώπιση

Έγκαυμα μπορεί να προκληθεί από τη φωτιά, τον ήλιο, τα χημικά, τα καυτά υγρά ή αντικείμενα, τον ατμό, τον ηλεκτρισμό και άλλα πράγματα. Το έγκαυμα μπορεί να είναι ένα μικρό ιατρικό πρόβλημα ή και επείγον, θανατηφόρο περιστατικό.
Ταξινόμηση εγκαυμάτων

Πρώτου βαθμού: Μικρό

Στα λιγότερο σοβαρά εγκαύματα καίγεται μόνο το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, η επιδερμίδα. Το δέρμα συνήθως κοκκινίζει, μπορεί να πρηστεί και να πονά. Ωστόσο, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος δεν έχει καεί βαθιά. Αν το έγκαυμα δεν περιλαμβάνει μεγάλες περιοχές των χεριών, των ποδιών, του προσώπου, της βουβωνικής χώρας, των γλουτών ή μιας βασικής άρθρωσης, μπορεί να θεραπευτεί με διάφορες θεραπείες. Τα εγκαύματα από χημικά μπορεί να χρειαστούν επιπλέον φροντίδα.

Δευτέρου: βαθμού

Όταν καεί το πρώτο στρώμα δέρματος και το έγκαυμα περάσει στο δεύτερο στρώμα, το χορίο, το έγκαυμα είναι δευτέρου βαθμού. Σχηματίζονται φουσκάλες και το δέρμα αποκτά πολύ κόκκινο χρώμα και φαίνεται λερωμένο. Τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος και πρήξιμο.
Αν το έγκαυμα δεύτερου βαθμού περιορίζεται σε διάμετρο 5 – 7,5 εκατοστά, ακολουθήστε τις ιατρικές συνταγές που ακολουθούν. Αν η καμένη περιοχή είναι μεγαλύτερη ή το έγκαυμα βρίσκεται στα χέρια, στα πόδια, στο πρόσωπο, στη βουβωνική χώρα, στους γλουτούς ή σε μια βασική άρθρωση, ζητήστε αμέσως ιατρικής φροντίδα.

Τρίτου βαθμού: Σοβαρό

Τα πιο σοβαρά εγκαύματα περιλαμβάνουν όλα τα στρώματα του δέρματος. Το λίπος, τα νεύρα, τους μυς, ακόμα και τα οστά μπορούν να επηρεαστούν. Συνήθως υπάρχουν κατάμαυρα σημεία ή ξερές λευκές περιοχές. Ο πόνος μπορεί να είναι πολύ έντονος ή, αν έχουν καταστραφεί τα νεύρα, να μην υπάρχει καθόλου πόνος. Σε κάθε περιστατικό εγκαύματος τρίτου βαθμού πρέπει να ζητάτε άμεση ιατρική βοήθεια.
Επείγουσα θεραπεία για τα σοβαρά εγκαύματα.
Για τα σοβαρά εγκαύματα πρέπει πάντα να ζητάμε άμεση και επείγουσα θεραπεία. Καλέστε το 166. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Μην αφαιρέσετε τα καμένα ρούχα, αλλά βεβαιωθείτε ότι το θύμα δεν έρχεται σε επαφή με αντικείμενα που σιγοκαίνε.
Βεβαιωθείτε ότι το θύμα αναπνέει
Καλύψτε την περιοχή εγκαύματος με ένα δροσερό, υγρό αποστειρωμένο επίδεσμο ή με ένα καθαρό πανί.

Φροντίδα για ελαφρά εγκαύματα

Για ελαφρά εγκαύματα, όπως εγκαύματα δευτέρου βαθμού που περιορίζονται σε μια περιοχή μικρότερη από 5 - 7,5 εκατοστά διάμετρο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
Δροσίστε την περιοχή. Τοποθετήστε την καμένη περιοχή κάτω από μία βρύση με κρύο νερό για 15 λεπτά ή δροσίστε τη με κρύες κομπρέσες. Το δροσερό νερό μειώνει το πρήξιμο παίρνοντας όλη τη θερμότητα από το δέρμα.
Βάλτε λοσιόν. Μόλις δροσίσετε την περιοχή, απλώστε μια αλοιφή, όπως αυτές που περιέχουν αλόε βέρα, ή μια ενυδατική κρέμα για να μην ξεραθεί το δέρμα.
Καλύψτε με επίδεσμο το έγκαυμα. Καλύψτε το έγκαυμα με αποστειρωμένη γάζα – το βαμβάκι μπορεί να ερεθίσει την περιοχή. Τυλίξτε τη χαλαρά ώστε να μην ασκηθεί πίεση στο καμένο δέρμα. Η γάζα επιτρέπει στην περιοχή να αναπνέει, μειώνει τον πόνο και προστατεύει το γεμάτο φουσκάλες δέρμα.
Πάρτε παυσίπονα που δε χρειάζονται ιατρική συνταγή
Τα μικρά εγκαύματα επουλώνονται συνήθως μετά από 1 με 2 εβδομάδες χωρίς περαιτέρω θεραπεία. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι για σημάδια μόλυνσης.

Προσοχή

Μη χρησιμοποιήσετε πάγο. Αν βάλετε πάγο απευθείας στο κάψιμο, μπορεί να προκληθεί κρυοπάγημα και επιπλέον βλάβη του δέρματος. Μη σπάτε τις φουσκάλες. Οι γεμάτες υγρό φουσκάλες προστατεύουν από τη μόλυνση. Αν σπάσουν, πλύνετε την περιοχή με μαλακό σαπούνι και νερό και μετά βάλτε λίγη αντιβιοτική κρέμα και μια γάζα. Να καθαρίζετε και να αλλάζετε τους επιδέσμους καθημερινά.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-06, 10:13   #15
BettyBoop
Τακτικό Μέλος
 
Το avatar του χρήστη BettyBoop
 
Εγγραφή: 14-10-2006
Μηνύματα: 95
Βήχας

Ο βήχας είναι ένα αντανακλαστικό, όπως και η αναπνοή. Είναι συνήθως ένας τρόπος προστασίας των πνευμόνων ενάντια στους ερεθιστικούς παράγοντες. Όταν οι αναπνευστικές οδοί, που ονομάζονται βρόγχοι, περιέχουν εκκρίσεις, βήχετε για να τις καθαρίσετε και για να αναπνέετε πιο ελεύθερα. Λίγος βήχας είναι φυσιολογικός και υγιεινός και είναι ένας τρόπος για να διατηρείται καθαρή η αναπνευστική οδός.
Ωστόσο, ο έντονος ή επίμονος βήχας μπορεί να ερεθίσει την αναπνευστική οδό. Ο επαναλαμβανόμενος βήχας συμπιέζει τους βρόγχους. Αυτή η μεταβολή μπορεί να ερεθίσει τις μεμβράνες, το εσωτερικό τοίχωμα των αναπνευστικών οδών.
Τι προκαλεί το βήχα;
Ο βήχας είναι συνήθως σύμπτωμα μιας λοίμωξης της άνω αναπνευστικής περιοχής, που είναι συνήθως μόλυνση της μύτης, των κοιλοτήτων και των αναπνευστικών οδών. Το κρύωμα και η γρίπη είναι απλά παραδείγματα. Ο λάρυγγας μπορεί να πάθει φλεγμονή – μια πάθηση που ονομάζεται λαρυγγίτιδα – προκαλώντας βραχνάδα και επηρεάζοντας την ομιλία. Ο βήχας μπορεί επίσης να προκληθεί και από ερεθισμό του λαιμού που οφείλεται στη διοχέτευση βλεννών στο πίσω μέρος του λαιμού (ροή βλεννών προς το φάρυγγα). Ο βήχας μπορεί επίσης να συνοδεύει χρόνιες δυσλειτουργίες. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες ή άσθμα αντιμετωπίζουν κρίσεις ακούσιου βήχα, όπως και αυτοί που καπνίζουν. Διάφορες ερεθιστικές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον, όπως ο καπνός, η σκόνη, ο κρύος ή ζεστός αέρας, μπορεί να προκαλέσουν βήχα.
Πολλές φορές ο βήχας προκαλείται από στομαχικά οξέα που ανεβαίνουν ως τον οισοφάγο ή, σπανιότερα, φτάνουν στον πνεύμονα. Αυτό ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ορισμένοι άνθρωποι βήχουν από συνήθεια.

Βήχας

Ο βήχας ξεκινά όταν ένας ερεθιστικός παράγοντας φτάσει σε έναν από τους υποδοχείς του βήχα μέσα στη μύτη, στο λαιμό ή στο στήθος. Ο υποδοχέας στέλνει ένα μήνυμα στο κέντρο βήχα του εγκεφάλου, δίνοντας εντολή στο σώμα να βήξει. Έπειτα από μια εισπνοή , η επιγλωττίδα και οι φωνητικές χορδές κλείνουν σφιχτά, παγιδεύοντας τον αέρα μέσα στους πνεύμονες. οι μύες της κοιλιάς και του στήθους συστέλλονται απότομα, πιέζοντας το διάφραγμα. Τέλος, οι φωνητικές χορδές και η επιγλωττίδα ανοίγουν ξαφνικά, απελευθερώνοντας με δύναμη τον παγιδευμένο αέρα.

Φροντίδα

Πίνετε πολλά υγρά. Βοηθούν στον καθαρισμό του λαιμού. Πίνετε νερό ή χυμούς και όχι σόδα ή καφέ.
Χρησιμοποιείτε υγραντήρα. Ο αέρας στο δωμάτιο μπορεί να γίνει πολύ ξηρός, ειδικά το χειμώνα. Ο ξηρός αέρας ερεθίζει το λαιμό όταν έχετε κρυώσει. Η αναπνοή σας θα διευκολυνθεί αν υγράνετε τον αέρα με έναν υγραντήρα.
Το μέλι, οι σκληρές καραμέλες και οι παστίλιες μαλακώνουν το λαιμό και εμποδίζουν το βήχα, αν ο λαιμός είναι ξηρός ή ερεθισμένος. Πιείτε λίγο τσάι με μέλι.
Δοκιμάστε αποχρεμπτικά φάρμακα που βοηθούν στον καθαρισμό του λαιμού από τις βλέννες. Τα αποχρεμπτικά αυξάνουν τη ροή των φυσικών υγρών του λαιμού και ανακουφίζουν τον πόνο.
Χρησιμοποιήστε αντιβηχικά που διατίθενται σε υγρή ή στερεή μορφή. Επιδρούν στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει το αντανακλαστικό του βήχα. Μπορείτε να πάρετε ήπια φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού ή φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή.
Αν ο βήχας προκαλείται από αναρρόφηση των στομαχικών οξέων, δοκιμάστε να κοιμηθείτε με το κεφάλι λίγο ανασηκωμένο. Επίσης μην τρώτε και μην πίνετε 2 με 3 ώρες πριν από τον ύπνο.

Ιατρική βοήθεια

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν ο βήχας κρατήσει για περισσότερες από 2 με 3 εβδομάδες ή αν συνοδεύεται από πυρετό, δύσπνοια ή βλέννες με αίμα. Η αντιμετώπιση του χρόνιου βήχα απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση.
Οικιακοί υγραντήρες
Όταν η εισπνοή ξηρού αέρα στο σπίτι σας κάνει να βήχετε, πρέπει να υγράνετε την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, μην αφήσετε τη λύση ενός προβλήματος να οδηγήσει σε άλλο. Οι βρόμικοι υγραντήρες αποτελούν εστία βακτηρίων και μυκήτων. Για να περιορίσετε την ανάπτυξη τους μπορείτε να κάνετε τα εξής:
Αλλάζετε το νερό καθημερινά. Αδειάζετε το δοχείο και σκουπίζετε τις επιφάνειες με μια απαλή πετσέτα. Ξαναγεμίστε το δοχείο με καθαρό νερό.
Ορισμένες εταιρίες συνιστούν τη χρήση αποσταγμένου νερού. Το νερό της βρύσης περιέχει μεταλλικά στοιχεία που δημιουργούν εστίες βακτηρίων. Όταν έρχονται σε επαφή με την ατμόσφαιρα, αυτά τα μεταλλικά στοιχεία μοιάζουν με λευκή σκόνη πάνω σε έπιπλα.
Αποστειρώνετε τον υγραντήρα κάθε 1 με 2 εβδομάδες. Αδειάζετε το δοχείο. Γεμίστε το με ένα κουταλάκι απολυμαντική υγρό και 4,5 λίτρα νερό. Αφήστε το διάλυμα για 20 λεπτά και μετά αδειάστε το δοχείο. Ξεπλύνετε το δοχείο μέχρι να σταματήσει να μυρίζει.
Διατηρείτε την υγρασία στο 30 με 50%. Τα επίπεδα πάνω από 60% μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση υγρασίας. Όταν η υγρασία συμπυκνώνεται στις επιφάνειες, αναπτύσσονται βακτήρια και μύκητες. Ελέγχετε τακτικά την υγρασία με ένα υγρόμετρο που πωλούν πολλά καταστήματα.
Ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή όσον αφορά τον καθαρισμό του υγραντήρα ώστε να αποφεύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων.
Ο χρήστης BettyBoop δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:54.


Copyright ©2011, 124sold.gr Online Auctions - Copyright ©2000 - 2009 Jelsoft Enterprises Limited - Forum by vBulletin Version 3.8.2
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της χωρίς την σαφή αναφορά του 124sold.gr ως πηγή.